Szabadpiaci képzések

FIRST AID TANFOLYAM

BLS TANFOLYAM (Basic Life Support)

AED TANFOLYAM

NEMZETKÖZI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ SPECIALISTA  TANFOLYAM

 

FIRST AID TANFOLYAM

21.000 Ft+ÁFA

Célja:

Megtanítani a hallgatóink számára az elsősegély nyújtásához szükséges alapvető elméleti ismereteket, valamint ezen túlmenően készség szinten átadni a gyakorlati ismereteket a nem azonnal életveszélyes helyzetek esetén alkalmazandó teendőkről. Az elsősegély több olyan technikából áll, amelyek enyhítik a fájdalmat, megakadályozzák a sérülések súlyosbodását, és meghatározzák a sérülés típusát.

A First Aid tanfolyam végeztével a résztvevők képesek lesznek elmagyarázni az elsősegélynyújtás lényegét. Képesek lesznek szakszerű elsősegély nyújtásra, valamint az EMS lánc folyamatait elindítani, irányítani, végigkísérni.

Tanfolyam időszükséglete:  10 óra
Tudásfejlesztés (előadás) óra : 50%
Készségfejlesztés (gyakorlat) óra : 50%

A tematika érinti a végtagsérüléseket, rándulások, ficamok, törések, vágott, harapott, szúrt, lőtt sebek szakszerű ellátását. Asztmatikus, diabetes, hipertonia, stroke, mérgezéses, allergiás tünetek felismerését, szakszerű elsődleges kezelését.

Sérültek mozgatása, stabilizálása, háztartási balesetek estén teendők, áramütéses, vízbefullásos, vagy másodlagos fulladásos balesetet szenvedett sérültek ellátása. Lúg, sav marásos sérülések esetén melyek a szakszerű teendők. Sebkötözések, fertőtlenítések. Alkohol vagy bódítószer hatása alatt állók ellátása, valamint fagyásos sérültek, égési sérültek ellátása, szakszerű elsősegélye.

Megismerjük a „RAUTEK” műfogást, gyakoroljuk a sérültek mozgatását, szállítását. Tárgyaljuk a hypotermia fokozatait, a hőkimerülés és hőguta fokozatait is.

A kurzus mélyreható, igen alapos, mentálisan is nehéz feladat elé állítja a hallgatót. Sikeres vizsga (elmélet és gyakorlat) esetén jó alapokra építheti majd a következő szintek szakmai ismereteit.

Jelentkezés feltétele: Betöltött 16 életév. Más előképzettségre nincs szükség!

BLS TANFOLYAM (Basic Life Support)

21.000 Ft+ÁFA                    

Célja:

Életfolyamatok alapszintű megismerése (légzés, keringés). Életmentő technikák azonnali alkalmazása, EMS lánc biztosítása mellett. Közben az orvosi szolgáltatásokat aktíváljuk, alkalmazzuk a legoptimálisabb technikát, mely a helyszínen a legjobb eredményre vezethet.

Tanfolyam időszükséglete: 10 óra
Tudásfejlesztés (előadás) óra : 50%
Készségfejlesztés (gyakorlat) óra : 50%

A kurzs végén a végzett hallgató képes lesz felismerni a vészhelyzetet, aktíválni az EMS-t, biztosítani az elsődleges szív-tüdő újraélesztést. Figyelem! Mi felnőtt, gyermek és csecsemő sérültek esetén is oktatjuk az életmentő (szív-tüdő újraélesztő) technikákat.

Ezen képzésünk valamennyi technika oktatását mabába foglalja. Képesek lesznek végzett hallgatóink gyors helyszín értékelésre, biztonságos beavatkozásra, helyszíni teendők szakszerű irányítására. Életfunkciók stabilizálására, stabil oldalfekvő pozíció beállítására. Megismerjük a légutak szabaddá tételét, a fertőzések elkerülésének módjait, védekező eszközök használatát. Megismerjük a vérzések típusait, súlyos, artériás vérzések elállításának módjait. Megtapasztaljuk a sokk felismerését, kezelését. A szakszerű, célirányos vészhelyzeti kommunikációt.

Jelentkezés feltétele: Betöltött 16. Életév, érvényes First Aid végzettség

AED TANFOLYAM

21.000 Ft+ÁFA

Célja:

Hallgatóink képzése és oktatása az automatizált külső defibrillátor (AED) használatára a szívmegállás áldozatai számára. Ezenkívül ez a kurzus felülvizsgálja az alapvető technikákat alkalmazó elsősegély-nyújtási (és CPR) eljárásokat is. Ez a program kiváló lehetőséget nyújt a tapasztalt elsősegélynyújtóknak, hogy tovább folytassák tanulmányaikat. Manapság a bevásárlóközpontokban, közintézményekben, iskolákban több helyen található telepített félautomata, vagy automata defibrillátor. Mit ér a technika, ha nincs aki kezelje, nincs aki beüzemelje és bátran, szakszerűen használni is tudja a készüléket? Lehet, hogy valaki élete pont ezen múlik mert van a közelben képzett elsősegélynyújtó? Légy tudatos és felelősségteljes, alkalmazd a megszerzett tudást! Ne késlekedj!

Tanfolyam időszükséglete:  10 óra
Tudásfejlesztés (előadás) óra : 50%
Készségfejlesztés (gyakorlat) óra : 50%

A program végén a résztvevők képesek lesznek felismerni a hirtelen szívmegállás figyelmeztető jeleit.Alapvető életfunkciók fenntartása, biztosítása az automatizált külső defibrillátor beállítása közben. Képzésünk során félautomata és automata defibrillátor használatát is oktatjuk. Felnőtt és gyermek mentési eljárásokat tartalmaz képzési modulunk, ezáltal az itt megszerezhető tudás magasabb, mint más hasonlóan hirdetett képzések esetében. A kurzus az előző két tanfolyam anyagára épül, annak elemeit aktívan alkalmazni kell oktatásunk során.

Megismerjük a tárolás, karbantartás, kiválasztás funkcióit, szempontjait. Alapos gyakorlati tapasztalatokkal, önbizalommal felvértezve bocsájtjuk el hallgatóinkat a sikeres vizsgát követően.

Jelentkezés feltétele: Betöltött 16. Életév, érvényes BLS végzettség

NEMZETKÖZI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ SPECIALISTA  TANFOLYAM

63.000 Ft+ÁFA (igény esetén nemzetközi minősítés, és kártya + 50 EU/Fő)

Célja:

Megfelelően képzett munkahelyi elsősegélynyújtók képzése. A tanfolyam elméleti és gyakorlati követelményei nemzetközi szintű vizsgával azonos vizsgával záródnak.

Sikeresen végzett tanulóink külön kérésre nemzetközi minősítésű elsősegélynyújtó igazolványt biztosítunk, melynek díja 50 EURO. (EU-n belül több szakterületen munkavállalásra jogosít, illetve az adott tevékenység végzéséhez kötelezően előírt szakmai minősítés)

A tanfolyam anyaga magába foglalja az előző speciális képzéseket (First Aid, BLS, AED). Fizikailag és szellemileg is folyamatosan igen megterhelő, intenzív a képzés. A sikeres vizsgáig hosszú az út. Az elméleti és gyakorlati tudásfelmérés egy egységben kezeledő, így mélyen beépülnek a vezényszavak, mozdulatok, tevékenységek minden résztvevőbe.

Tanfolyam időszükséglete:  30 óra
Tudásfejlesztés (előadás) óra : 50%
Készségfejlesztés (gyakorlat) óra : 50%

Jelentkezés feltétele: Betöltött 16. Életév1